Stöd för webläsare

De senaste åren har webläsarna genomgått en positiv utveckling mot att följa gemensamma standarder. Tidigare försökte webläsarutvecklarna sticka ut genom att ha stöd för unika funktioner och följde sällan de standarder som fanns. Detta gjorde att webdesigners var tvungna att testa med varje webläsartyp och version för att vara säkra på att deras material såg likadant ut överallt, ofta med resultatet att hemsidorna bara såg ut som de var tänkta på en eller ett fåtal webläsare (oftast Microsofts Internet Explorer, som dels hade nära monopol och dels var notoriskt nonchalant vad gällde etablerade standarder).

Idag kan vi lyckligtvis mer eller mindre glömma detta problem, eftersom alla försöker åstadkomma exakt samma visning, pixel för pixel. Undantagen blir färre och färre. Men! Det krävs att Internet-användarna håller sina webläsare uppdaterade. Det finns tyvärr fortfarande många som använder Internet Explorer version 6. Vi har på CM Teknik beslutat att inte lägga ner tid på att få vår hemsida att fungera med äldre webläsare, även om det förstås i de flesta fall går utmärkt bra att komma åt det mesta av innehållet även med äldre webläsare.

Istället vill vi uppmuntra er att uppdatera versionen av er webläsare till en nyare version. I princip gäller följande versioner för respektive webläsare:

I princip alla WebKit-baserade webläsare är ok. Där ingår förutom Chrome och Safari även webläsaren i Android och iPhone/iPad.

Vi använder främst Firefox och Chrome, och därför är dessa de mest vältestade.