Premiär för vår nya hemsida

Publicerad: 2012-02-22

Vi har lagt ner mycket resurser det senaste året på att ta fram en ny hemsida som förhoppningsvis är både informativ, lättanvänd och intressant.

CM Teknik är ett företag som utvecklas och delvis breddar sin marknad. Vår kärnmarknad har historiskt sett varit den professionella, svenska växthusnäringen. Sedan ett par år tillbaka ingår även den norska trädgårdsnäringen i vår kärnmarknad. Dessa marknader kommer även fortsatt vara mycket viktiga för oss!

Men vi avser samtidigt att bredda oss, i två riktningar:

  • Trädgårdsmarknaden för mindre trädgårdar och amatörodlare (dvs ej vinstdrivande)
  • Industriautomation utanför trädgårdsnäringen

De produkter vi säljer för den professionella trädgårdsnäringen är precis lika lämpade för amatörodlare, och ofta inte dyrare än motsvarande hobbyklassprodukter som går att köpa hos de stora trädgårdskedjorna. Det har däremot varit svårt att veta vilka produkter vi har i vår katalog och hur de är tänkta att användas.

På samma sätt är våra generella produkter för industriautomation av lika stor nytta för "industrin" i allmänhet, även om de historiskt näst intill enbart använts inom trädgårdsnäringen med ett fåtal undantag.

Vår nya hemsida är ett naturligt steg för att nå ut med denna information och göra det möjligt för alla, även de utan förkunskaper, att bläddra i vårt produktsortiment och se hur våra produkter, kunskap och tjänster kan lösa problem såväl inom den klassiska marknaden som nya.

Men vår nya hemsida hoppas vi är av minst lika stor nytta för våra befintliga, trogna kunder. Vi lägger ner mycket energi på att fylla produktkatalogen med så mycket bilder, information, specifikationer och scheman som varit möjligt. Detta är ett arbete som naturligt kommer fortsätta, men redan nu har vi en mycket gedigen kunskapsdatabas som tidigare varit mycket svår att komma över. Vi hoppas detta är till stor nytta för kunder såväl som servicepersonal. Dagsaktuella priser och lagersaldo är andra efterfrågade funktioner som vi nu kan presentera. Vår webkatalog ersätter därmed i de flesta fall den traditionella papperskatalogen.

En annan funktion för hemsidan är att den innehåller vår egen produkt- och lagerhantering, prislista, offertunderlag och andra administrativa hjälpmedel. På detta sätt blir det enklare att hålla lagersaldon mm uppdaterade. Vi övergår alltså att arbeta webbaserat vilket underlättar betydligt för de som är ute på fältet eller utlokaliserade till Stockholm. Denna del är naturligtvis inte publik.

Framtiden

Med detta sagt är det väl ganska lätt att gissa att nästa steg är att införa e-handel. Vi vill dock att detta ska fungera bra från dag 1 när vi lanserar detta, så vi vill inte lova någon tidsplan på när detta kommer vara igång. Fram tills dess är det bara att kontakta oss via e-post eller telefon!

Hela hemsidan är utvecklad och formgiven av vår egen Jonatan Magnusson.

Release party efter publiceringen av nya hemsidan
Release party efter publiceringen av nya hemsidan

Inga kommentarer änKommentera: