Nyheter

Produktion av Boomlink20 pågår för fullt

2022-05-18 (i onsdags) av Olle Magnusson

Vårt nya system för avancerad styrning av bevattningsramper, Boomlink 20, är nu under full produktion.

En nyhet för i år är att vi numera förser våra apparatskåp med en display som är fullt läsbar även i starkt solljus. Den består av ett antal högintensiva lysdioder som formar en sju segments display. Den används för att man enkelt och säkert ska kunna, med Programknapparna, öka antalet omgångar, repetitioner. Den visar också återstående vattningsomgångar samt drift- och larmtillstånd.

Thomas monterar sex apparatskåp åt gången.

Apparatskåp med monterad display.

För närvarande pågår montage av rampstyrskåp för följande skogsplantskolor: Skogforsk Ekebo, Stakhedens Plantskola, Kilåmons plantskola och Sjögränds Plantskola.
Trivs du i växthusmiljö, brinner du för teknik? Vill du växa med oss?

2022-05-06 av Olle Magnusson

Vi erbjuder anställning till den som bl.a. har erfarenhet från växtodling och gillar teknik samt är bekväm med resor i hela Sverige och Norge.

Vi söker en "servicetekniker" i ganska vid bemärkelse. Troligen jobbar du, eller har jobbat, i växthus. Du kanske har avslutat en trädgårdsutbildning. Du är intresserad av problemlösning. Du är, förutom av växtodling, intresserad av styrdatorer och informationsteknik.

Jobbet innebär installation och driftsättning samt service på bl.a. styrdatorer för "klimat", bevattning och energihantering.

Driftsättning innebär naturligtvis att se till att styrdatorerna fungerar tekniskt. Men inte minst viktigt är att justera de matematiska modeller som ingår i datorerna. Allt ska mynna ut i att funktionen stämmer överens med de krav odlaren har på klimatet för de aktuella kulturerna. Fokus är satt på energisnål och miljövänlig produktion.

Kontakta mig, om du tycker erbjudandet låter intressant, för ett samtal med oss i Landskrona.

Olle Magnusson olle@cmteknik.se +46 70 590 78 11
Stefan Andersson lämnar oss

2022-03-11 av Olle Magnusson

Efter 11 år i vår tjänst som service- och installationstekniker har Stefan valt att lämna CM Teknik. Vi tackar Stefan för den gångna tiden och hoppas hans breda kunskaper och förmåga att lösa olika tekniska problem kommer till nytta även i fortsättningen.

Lycka till Stefan!

Det kommer antagligen att gå en tid tills vi hittar rätt person för att ersätta Stefan. Arne på Ohlsson & Wahlkvist (södra Sverige och Norge) och Anders på GSAM, (mellersta och norra Sverige) har lovat att anstränga sig extra mycket för att serva våra kunder under tiden.
Fördröjning i spridningen av Covid-19

2020-03-16 av Olle Magnusson

CM Teknik anpassar verksamheten till de rekommendationer och direktiv som berörda myndigheter kommunicerar samt egna ställningstaganden. Nu hävs restriktionerna och Sverige öppnar upp igen.

Detta innebär tills vidare:

  • Full tillgång till kontor och verkstad i Landskrona.

  • Kontor och verkstad är inte alltid fullbemannade då personal med arbetsuppgifter som kan utföras hemma ibland jobbar där.
Vi har ny adress - Äppelblomsgatan 4

2019-03-06 av Kent Thomasson

Landskrona kommun har ändrat namn på vår gata.

Vi är kvar på samma plats men vår gamla adress är nu ändrad till Äppelblomsgatan 4.

Denna adress gäller både som post- och leveransadress:

CM Teknik AB
Äppelblomsgatan 4
261 47 LANDSKRONA
CM Teknik firar 25 år!

2018-06-11 av Kent Thomasson

Jubileumet firades av de anställda tillsammans med respektive på Margretetorps Gästgifvaregård. Med god mat, dryck och härligt sällskap blev upplevelsen mycket trevlig.

På bilden har Sven och Olle just blivit hedrade med blommor.
Bona Trädgårds AMI Penta

2018-03-12 av Kent Thomasson

Jens Hilldetun, på Bona Trädgård, är mycket nöjd med sin gödselblandare, AMI Penta, som han installerade för 1 år sen.
Elmia Garden 2017!

2017-09-14 av Kent Thomasson

Elmia Garden 2017, 4-5 oktober!

Den 4 oktober öppnas dörrarna till en av branschens viktigaste mässor. Under dessa dagar kommer vi att finnas där och presentera våra produkter och tjänster. Besök oss gärna så berättar vi mer.

Ni hittar oss i Hall C, C07:22.

Vi ses där!

Rss16 RSS