Ny serie klimatdatorer från Senmatic A/S

Publicerad: 2012-01-31

DGT introducerar ny teknik i den nya serien klimatdatorer.

Senmatic DGT har tagit steget att använda standardkomponenter i klimatdatorerna. Man använder plc-er från välrenommerade Österrikiska B&R.

Detta ger omedelbara fördelar:

  • Lägre produktionskostnader eftersom hårdvaran massproduceras.
  • Mindre risk för fel eftersom hårdvaran finns ute i tusentals exemplar redan.
  • Möjlighet att använda tredjeparts standardkomponenter.
  • Utvecklingsresurserna kan koncentreras på funktionerna (programvaran) i stället för hårdvarukonstruktion.

De första produkterna efter "paradigmskiftet", som DGT själva kallar det, har sett dagens ljus. Vi har redan installerat och driftsatt ett antal klimatdatorer ur den nya serien.

LCC4

LCC4 är den största klimatdatorn i den nya serien. Benämningen är moderniserad. LCC står för Logic Climate Control och associerar direkt till de gamla produkterna som hette LCC - Lumix Combi Computer. Men det är inte säkert att alla idag känner till vad en Lumix Combi är för något.

LCC4 styr upp till 16 avdelningar. Den är försedd med en stor, tydlig pekskärm varifrån alla inställningar och avläsningar kan göras. Men eftersom den kan vara 16 växthus ifrån dig, är den klar för kommunikation med surfplattor eller smartphones och naturligtvis med vanliga persondatorer. Nätverket för kommunikation är Ethernet.

Användargränssnittet är uppbyggt på samma sätt som Superlink vilket gör att användaren känner sig hemma oavsett hur denne kommunicerar med klimatdatorn.

Funktionerna överensstämmer med LCC Completa, vilket gör att blandade system upplevs som enhetliga.

LCC2

LCC2 ersätter LCC900, som efter hand kommer att fasas ut. Den kan styra samma saker som en LCC900, men programvaran liknar mer den som finns i LCC4 och LCC Completa. LCC2 kommunicerar också via Ethernet, har display med knappsats och styr alla funktioner i en avdelning.

Utveckling

Det nya systemet inbjuder till vidareutveckling och på Senmatic jobbar man febrilt med ytterligare förbättringar för odlarna.

3 kommentarer:

Anon48

Anonym skrev :

Tycker informationen inte är fullständig. Vilken modell för 2 avdelningar? Pris? Hlsning, Kjell-Arne Frick

Olle Magnusson skrev :

Det finns en modell för upp till 16 avdelningar, nämligen LCC4. LCC2 är för en avdelning. Så för 2 avdelningar väljer man antingen 2 st LCC2 eller en st LCC4. Men man får fler och bättre funktioner med LCC4, så den rekommenderar vi. Observera att en LCC4 klimatdator inte innehåller några in- och utgångar, så att den klarar 16 avdelningar betyder att den kan hantera upp till 16 I/O-enheter.

Priset för en installation bestäms bl.a. av antalet funktioner, varför kostnaden för en installation blir ganska komplex att beräkna. Vänd dig gärna till mig så ska jag ta fram en offert.

Mvh Olle

Anon48

Anonym skrev :

Hej

Mitt namn är Helén Hellenäs och jag jobbar på Munkagårdsgymnasiet, Varberg och vi har en massa växthus som vi brukar ha Arne Wahlkvist till hjälp. Det känns som om hans börda blir lite stor ibland. Finns det någon annan som vi kan ha till hands när Arne inte kan?Som ev finns lite närmare oss. Vi känner att vi behöver se lite framåt. Mvh Helén Hellenäs helen.hellenas@regionahalland.se.Kommentera: