Oracle lägger ned Dyn DNS

Publicerad: 2023-03-09

2023-05-31 avslutar Oracle tjänsten Dyn DNS. De, av våra kunder, som använder Interlink och abonnerar på tjänsten via vårt IT-support baspaket, kommer alltså inte kunna använda denna del i paketet.

Vem kommer att drabbas?

Den som endast använder Interlink via lokal PC får inga problem och kan använda Interlink som vanligt även i framtiden.

Om du använder Interlink i mobilen eller på surfplatta genom anslutning till Interlink webserver, kan du få problem att nå servern. Detta händer om IP-adressen, till den lokala PC där tjänsten kör, ändras. Detta sker normalt då och då.

Lösning

Vi har valt att, i egen regi, ta fram den mjukvara som behövs för att ersätta Dyn DNS. Mjukvaran är klar i så måtto att den fungerar och vi siktar på att ha en optimerad version före 31 maj. Optimering gäller användargränssnitt och säkerhetsfunktioner.

Uppdatering 2023-05-19 F.o.m 2023-05-17 fungerar inte DynDNS för CMIP längre eftersom abonnemanget avslutats. Tyvärr är inte vår lösning komplett ännu. Vi ber om tålamod då vi snart har en fungerande ersättare framme.

Uppdatering 2023-08-04 CM Teknik har i egen regi tagit fram en ersättare till DynDNS. Den har varit klar för installation en tid, som vi använt för att försiktigt installera hos ett antal kunder. De kunder som har ett giltigt CMIP-abonnemang, IT-support baspaket kan vända sig till oss så installerar vi den nya programvaran. Har du inget CMIP-abonnemang kan du teckna ett nytt. Abonnemanget ska förnyas årligen.

Inga kommentarer änKommentera: